برای اینکه بدانید ردیاب چیست و چگونه کار میکند متن زیر را مطالعه بفرمایید.

Gps مخفف Global Positioning System میباشد.در فارسی به معنای یک سیستم موقعیت یاب جهانی میباشد که کار اصلی آن مشخص نمودن موقعیت جعرافیایی یک وسیله یا فرد در کره زمین میباشد.
این سیستم در سال 1973 ،به وسیله وزارت دفاع آمریکا جهت کاربردهای نظامی توسعه یافته است و پس از آن آمریکا تصمیم گرفت که این تکنولوژی را در اخیار عموم قرار دهد که از آن برای استفاده های مختلف تجاری، امنیتی، ردیابی و … بهره ببرند در این تکنولوژی، از روش بسیار ساده ای برای تعیین موقعیت خودروها و افراد استفاده میکند که میخواهیم آنرا به زبان ساده شرح دهیم.
فرض کنید شما سوار یک خودرو هستید و از تهران به سمت کرج در حال حرکت هستید. و یک از آشنایان با شما تماس میگیرد و از شما میپرسد که ما دقیقا کجا هستید. شما چه جوابی میدهید؟ میگویید من از تهران اومدم به سمت کرج و الان در کیلومتر 7 جاده تهران کرج هستم. شما برای گفتن وقعیت خود فاصله خود را از تهران به سمت کرج بیان کردید. یعنی فاصله خود را از یک نقطه مشخص بیان کردید. ما همیشه برای گفتم محل خودمان از همین روش استفاده میکنیم. فاصله خودمان را از یک محل که دارای موقعیت مشخص است را بیان میکنیم.

از ردیاب ها استفاده های متفاوتی می شود که علاوه بر خودرو و انسان از آنها برای حیوانات و اشیای با ارزش نیز استفاده می شود. همچنین علاوه بر استفاده از آنها برروی زمین و یا استفاده های هوایی ، از آنها در زیر آب و بر روی آب نیز استفاده می شود. عملکرد ردیابهای خودرو مبتنی بر جی پی اس (Global Positioning System) می باشد.

انواع ردیاب چیست و چگونه کار میکند

ردیاب ها به طور کلی به چند دسته تقسیم میشوند.

خودرو ، آهنربایی و شخصی که بر اساس خواسته و کاربری مورد استفاده باید آنها را تهییه نمود.

انواع ردیاب خودرو

 ردیاب خودرو، از نظر تامین برق بطور کلی به دو دسته تقسیم می شود:

  • دسته اول: بدون نیاز به شارژ کردن ، دائما کار می کند، زیرا مستقیما به برق خودرو متصل می شود.
  • دسته دوم: باید توسط شارژر مخصوص ، قبل از استفاده شارژ شود و معمولا بسته به اندازه و قیمت آن در مدل های مختلفی ارایه می شود. ( ۴۸ ساعت شارژ ، ده روز شارژ ، یکماه یا یک سال شارژ و …).

یكی از مهمترین مزایای فن آوری GPS ، قابلیت ردیابی دارایی ها است .كه می تواند شامل اشخاص یا دارایی های فیزیکی شود. اهمیت شناخت از مکان فردی در هر نقطه و در هر زمان می تواند برای یک تجارت بسیار با ارزش باشد. مشاغلی هستند که مسئولیت نظارت بر کارکنان یک سازمان را بر عهده دارند . با استفاده از فناوری GPS ، داده های مشخصی را در مورد کارمندان در اختیار کارفرمایان قرار می دهد.

استفاده شخصی غیرمجاز از وسایل نقلیه شرکت نیز می تواند باعث افزایش هزینه سوخت و نگهداری شود. ردیابی GPS می تواند به مدیریت استفاده کارآمد از تمام دارایی های قابل حمل شرکت کمک کند.

این سطح نظارت می تواند، هزینه های سوخت و نگهداری را کاهش دهد. استفاده از فناوری ردیابی GPS می تواند مبلغ قابل توجهی را در بیمه وسایل نقلیه تجاری صرفه جویی کند. استفاده از فناوری های GPS و GSM به شکلی مورد بررسی قرار گرفت که آنها بتوانند مکان وسیله نقلیه سرقت شده مجهز به دستگاه ردیابی را ردیابی کنند. در صورت سرقت خودرو، مکان خودرو را به مالک ارسال می کند. هنگامی که مالک پاسخ می دهد موتور خودرو خاموش می شود . درها به صورت خودکار قفل می شوند. از این رو ، سارق به دام می‌افتد و از فرار او جلوگیری می‌شود.

کاربر می تواند ،از مکان وسیله نقلیه سرقت شده با برنامه اندرویدی مطلع شود. سیستم مبتنی بر GPS / GSM دارای دو بخش است ، ابتدا یک واحد موبایل و دیگری ایستگاه کنترل است. پردازش های سیستم ، رابط ها ، اتصالات ، انتقال داده و دریافت داده ها در بین واحد تلفن همراه و ایستگاه های کنترل(دستگاه ردیاب بر روی خودرو) با موفقیت کار می کنند. سیستم نظارت از راه دور بر اساس اس ام اس و GSM کار می‌کند. برای تعیین محل دقیق یک شی ، یک GPS که به مودم GSM متصل شده است ، اطلاعات شی را از راه دور به کاربر منتقل می‌کند. این سیستم شامل مودم های GPS و GSM به همراه پردازنده ARM است . در خودرو تنظیم می شود. از طریق پیام کوتاه می توان محل وسیله نقلیه را گزارش داد.

فن آوری های GSM و GPS به ردیابی اطلاعات دقیق وسایل نقلیه کمک می کند. اپلیکیشن موبایل که روی گوشی کاربر نصب شده است .به طور مداوم با سرور مرکزی برای نمایش موقعیت خودرو روی نقشه گوگل، ارتباط برقرار می‌کند

اپلیکیشن ردیابی، در سیستم عامل آندروید نصب خواهد شد ، به محض اینکه موتور استارت می‌خورد، سیستم نصب شده در وسیله نقلیه ، یک پیام تأیید را با استفاده از سیم‌کارت در مودم GSM به سرور ارسال می کند.

خروجی های تراشه GPS تعبیه شده در سرویس گیرنده تلفن همراه ، اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی خودرو را که از طریق پیوند GPRS به یک GGSN اپراتور تلفن همراه و سپس به یک سرور از راه دور ،از طریق اتصال HTTP انتقال می دهد. سرور داده های مکانی ورودی را در یک پایگاه داده ذخیره می کند. هنگامی که مشتری وارد صفحه ردیابی می شود ، چه از طریق وب و چه از طریق برنامه تلفن همراه، موقعیت خودرو ، در Google Maps نمایش داده می شود. از آنجا که اطلاعات موقعیتی هر ثانیه بازیابی می شود.نقشه ها در همان فرکانس به روز می شوند ، یک اثر ردیابی GPS در زمان واقعی حاصل می شود.

عملکرد ردیاب می‌تواند به دو صورت آفلاین و آنلاین باشد. در عملکرد آفلاین، کاربر با ارسال SMS می‌تواند از موقعیت دستگاه مطلع شود که این روش برای زمانی که اینترنت دستگاه قطع باشد، مفید است. و تقریبا همیشه می‌توان به دستگاه دسترسی داشت و از معایب آن هزینه‌بر بودن این روش است. اما در عملکرد آنلاین، کاربر در بستر اینترنت، اطلاعات را دریافت می‌کند .و هزینه‌ ارسال آن بسیار پایین‌تر از SMS است.

از معایب روش آنلاین این است که ممکن است همیشه و در همه جا دسترسی به اینترنت نداشته باشیم. از طرفی، ردیاب برای کار نیاز به برق دارد که بستگی به استفاده از آن دارد. برای مثال در ردیاب‌های افراد، از باتری استفاده می‌شود و در ردیاب‌ خودرو از برق ماشین استفاده می‌شود. ردیاب خودرو سایه از برق خودرو شما استفاده می‌کند. اما برای مواقعی که برق خودرو قطع باشد، باتری جانبی نیز دارد.

سهولت استفاده از برنامه ردیابی، عامل دیگری است. برنامه مشتری یک برنامه مبتنی بر تلفن همراه است.  کاربر را قادر می سازد نظارت را انجام دهد. برنامه‌ای که طراحی شده کاربر پسند ، تعاملی ، ایمن و قابل اعتماد است.

 

نحوه عملکرد ردیابی وسایل نقلیه

قابلیت ردیابی وسایل نقلیه در بسیاری از برنامه ها از جمله امنیت وسایل نقلیه شخصی ، سیستم های حمل و نقل عمومی ، مدیریت ناوگان و موارد دیگر مفید است. علاوه بر این ، تعداد وسایل نقلیه موجود در جاده در سطح جهان نیز به سرعت افزایش می یابد. بنابراین ، توسعه سیستم ردیابی وسایل نقلیه با استفاده از سیستم موقعیت یابی جهانی (GPS) ، سیستم جهانی ارتباطات سیار (GSM) ، GPRS و نقشه گوگل یا Open street انجام می‌شود. وسایل نقلیه خود را در زمان واقعی با سهولت و به شیوه ای مناسب پیدا کنید.

این سیستم امکان ردیابی وسیله نقلیه از راه دور از طریق شبکه تلفن همراه را در اختیار کاربران قرار می دهد. به طور خاص ، این سیستم از GPS برای به دست آوردن مختصات وسیله نقلیه و انتقال آن با استفاده از مودم GSM به تلفن کاربر از طریق شبکه تلفن همراه استفاده می کند. ردیاب از دو بخش نرم‌افزار و سخت‌افزار تشکیل شده است.

در بخش سخت‌افزار، ردیاب از دو ماژول GPS و GPRS استفاده می‌شود. ماژول GPS، مختصات جغرافیایی، سرعت، زمان و زاویه حرکت را دریافت می‌کند و سپس با استفاده از سیم‌کارت‌هایی که از تکنولوژی GPRS پشتیبانی می‌کنند، این داده‌های خام به سرور منتقل می‌شوند. داده‌های خام توسط سرور مرکزی پردازش می‌شوند و تبدیل به اطلاعات مفید و قابل فهم برای انسان تبدیل می‌شوند. کاربران بعد از احراز هویت در وب سایت یا اپلیکیشن، می‌توانند اطلاعات پردازش شده را بر روی نقشه ببینند.

‫0/5 ‫(0 نظر)
‫3/5 ‫(1 نظر)

مقالات بیشتری بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *